KÖNYVFELVÁSÁRLÁS

- Azonnal pénzt szeretnék kapni a könyveimért!

   A felvásárlásnak több módja van, attól függően, miről van szó, ezért érdemes legelőször felvennie velünk a kapcsolatot telefonon. A két legjellemzőbb:

  • Ön behozza nyitvatartási időben a könyveit, mi kiválasztjuk belőle azokat, melyekről feltételezzük, hogy értékesíteni tudjuk. A helyszínen megmondjuk a felvásárlási árat, amit ha Ön elfogad, azonnal ki is fizetjük. Az eladásról vételi jegyet állítunk ki.
  • Többszáz könyv esetén vagy a felett, lehetőség van e-mailen elküldeni a könyvespolcokról készült fotókat, telefonszám megadásával. Így Önnek nem kell mindent becipelnie az antikváriumba. A könyvek részleges ismerete tudatában megkeressük Önt e-mailen vagy telefonon, hogy megbeszéljük a felvásárlás részleteit. Nagyobb tételnél általában kimegyünk a helyszínre, és ott történik a készpénzes felvásárlás a fent leírt módon. A kiszállás és elszállítás díjtalan.

   Az antikvárium számára sajnos csak olyan könyveket tudunk megvásárolni, melyek piacképesek és tovább tudjuk értékesíteni. A könyvek eladhatóságát sem a témakör, sem a könyv kora önmagában nem határozza meg. Vásárolunk minden témában és korból könyvet, ha arra van érdeklődés. 

    Természetesen vannak kurrens témák, mint pl. híres ember által dedikált és/vagy 1945 előtti könyvek, bibliofil könyvritkaságok, legújabb szórakoztató irodalom, komplett sorozatok. Könyveken kívül vásárolunk még régi képeslapot, térképet, fotográfiát, metszetet, festményt, értékes porcelánt (pl. Herendi, Zsolnay, Meisseni), retro játékokat.  

   Aukciós vagy bizományos értékesítéssel természetesen több pénzt tud realizálni, így ha értékes könyve, könyvsorozata van, szívesen bevesszük. Ilyenkor a kifizetés csak az értékesítés után történik meg.