Az Óbuda Antikvárium Kft. 1993-ban nyitott meg a könyvszerető közönség számára, az Állami Könyvterjesztő III. kerületi antikváriuma helyén. A céget édesapám, Pécsi Gábor alapította Csanády Péterrel közösen, aki 1996-ban kivált, és Újpesten nyitott saját boltot Anonymus Antikvárium néven.
Apám a cégalapítás előtt grafikusművészként és újságíróként dolgozott, de már gyerekkora óta különös vonzódása volt a könyvekhez. Miután a rendszerváltás lehetővé tette, nyitott egy saját antikváriumot. Hosszú évek alatt, kemény munkával, a '60-as évekbeli, kissé lepusztult üzletből, egy egyedi hangulatú ékszerdobozt varázsolt Óbuda szívébe. A könyvkínálatot úgy próbálta kialakítani, hogy az egyaránt kiszolgálja a bibliofil és a hétköznapi igényeket is. Egészen 2009-ben bekövetkezett haláláig dolgozott.
Jómagam már a kezdetektől bekapcsolódtam a munkába. Az alapítástól szerzett, több mint három évtized tapasztalatával a hátam mögött próbálom apám szellemiségében tovább vezetni a céget úgy, hogy az a modern elvárásoknak is megfeleljen.
Kínálatunkban az antik, bibliofil könyvek mellett megtalálható, a legújabb szórakoztató irodalom, kötelező olvasmányok, filozófia, pszichológia, mesekönyvek, és még sok más. Megpróbáljuk szinte minden témakörben kielégíteni az igényeket. Folyamatosan vásárolunk könyveket, könyvtárakat, hogy újra és újra megújíthassuk készletünket.

Üzletemben, elfogadható árakkal, gyors és segítőkész kiszolgálással várjuk kollégámmal Óbudán, a Kolosy térnél.

Tisztelettel, Pécsi Balázs cégvezető